Το Ναύπλιο

Ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα σημεία της Ελλάδας, το Ναύπλιο, απλωμένο κάτω από τη σκιά του ισχυρού ενετικού φρουρίου αποπνέει έναν αέρα άλλης εποχής με νεοκλασικά κτίρια, πλακόστρωτες πλατείες και κάστρα να συνθέτουν ένα διαφορετικό σκηνικό.

Το πανέμορφο Ναύπλιο με τη μακραίωνη ιστορία του, υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα, της ελεύθερης από τους Τούρκους Ελλάδας. H περιοχή έχει μία ιδιαίτερη ηρεμία και μια παράξενη ομορφιά, με πλήθος μνημείων να μαρτυρούν την ιστορία και το πολιτισμό. Το Ναύπλιο είναι κτισμένο γύρω από το λόφο του Παλαμηδίου στην κορυφή του οποίου δεσπόζει το ομώνυμο φρούριο, ενώ χωρίζεται στη Παλιά και τη Νέα πόλη. Η παλιά ιστορική πόλη εκτείνεται προς τη βορινή πλευρά του χαμηλού υψώματος της Ακροναυπλίας, ενώ η σύγχρονη πόλη απλώνεται ανατολικά στην σκιά του ονομαστού Κάστρου.

Κατά τη παραμονή του κανείς στο Ναύπλιο, αξίζει να ξεναγηθεί στα μουσεία της πόλης, να θαυμάσει τις ιδιαίτερα εντυπωσιακές εκκλησίες, να σεργιανίσει στις ιστορικές πλατείες και φυσικά να επισκεφτεί τα θρυλικά κάστρα. Οι επιλογές για διασκέδαση που προσφέρει η πόλη είναι πολλές. Ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ αφθονούν στην περιοχή και προσφέρουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες μοναδικές στιγμές διασκέδασης.

Το Ναύπλιο όπως και η ευρύτερη περιοχή με τις δαντελένιες παραλίες, τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων αποτελεί ιδανικό προορισμό, ενώ συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Φωτογραφίες